Steeds meer mensen willen collecteren

Het hele jaar door zijn er mensen die zich voor de goede doelen inzetten om te collecteren. Wel is het zo dat er bepaalde periodes drukker zijn dan andere periodes van het jaar. Zo kiezen veel goede doelen ervoor om de collectanten in de maand september op pad te sturen, na de zomervakantie. Dit zijn onder meer het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Nierstichting Nederland, het Prinses Beatrix Spierfonds en KWF Kankerbestrijding.

Collecteren wordt steeds makkelijker

Het collecteren voor goede doelen kostte in het verleden meer tijd dan tegenwoordig. Dit heeft er vooral mee te maken dat veel goede doelen kiezen voor de nieuwe manier van collecteren. Dit wil zeggen: met zogenaamde pinbussen. Voorheen moesten collectanten vaak langer aan deuren wachten tot er wat klein geld gevonden was. Steeds minder mensen hebben klein geld in huis. Deze vertraging wordt opgelost met de pinbussen. Mensen kunnen eenvoudig doneren met de pinpas.

Meer mensen doen vrijwilligerswerk

Het collecteren voor de goede doelen valt natuurlijk onder vrijwilligerswerk. De collectanten gaan vrijwillig voor de goede doelen de straat op om donaties te vragen aan de deuren van de wijk die zij toegewezen krijgen. Steeds meer mensen hebben interesse in vrijwilligerswerk. Het CBS heeft twee jaar geleden al vastgesteld dat bijna de helft van alle Nederlanders ouder dan 15 jaar zich minimaal eens heeft ingezet als vrijwilliger. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om naast hun gewone baan ook iets voor de medemens te doen.

Meer hoger opgeleiden als vrijwilliger

Het onderzoek van het CBS laat ook zien dat het vooral de hoger opgeleiden zijn die graag iets extra’s doen in de vorm van vrijwilligerswerk. Van de lager opgeleiden zet een kleine 35 procent zich wel eens in voor een goed doel zonder hiervoor betaald te krijgen. Onder de hoger opgeleiden is dit ruim 60 procent. Uiteindelijk willen er uit alle groepen steeds meer mensen zich inzetten als vrijwilliger, want wie goed doet..

Wil jij betaald vrijwilligers werven?

Veel mensen zouden best willen collecteren voor goede doelen, maar weten niet goed hoe deze eerste stap gezet moet worden. Anderen willen wel vrijwilligerswerk doen, maar vergeten hierbij dat collecteren ook een leuke optie is. Er zijn dus mensen nodig om nieuwe collectanten voor de goede doelen te werven. Dit is een betaalde baan die naar eigen inzicht in te delen is. Heb jij interesse? Neem dan eens contact met ons op of vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

17 − 16 =