‘Light for the World’ beste goede doel van Nederland

De Nationale Goede Doelentest is weer achter de rug en de uitslag is helder. Het goede doel Light for the World mag zichzelf de beste goede doelen organisatie noemen. In totaal werden er 4.000 goede doelen beoordeeld. Met een score, ook wel een IIS genoemd, van 99,13 is Light for the World op de eerste plaats geëindigd.

Light for the World

Het goede doel Light for the World bestaat al langer dan de meeste mensen denken. Het goede doel kreeg deze naam pas enkele jaren geleden, maar was hiervoor wel al actief onder een andere naam. Het goede doel ‘Dark & Light Blind Care’, dat bij sommigen bekender in de oren klinkt, is namelijk dezelfde organisatie.

Wat zegt de IIS?

Met de IIS wordt vastgesteld wat nu eigenlijk de precieze impact is die goede doelen hebben op de wereld. ISS staat voor Indicatieve Impact Score. Een deel van deze score is gebaseerd op de uitkomsten van een enquête die heeft plaatsgevonden onder tachtig goede doelen directeuren. Deze enquête is door de Stichting Nationale Goede Doelen Test uitgevoerd. Anderzijds is de score gebaseerd op de PPS, een scan die is ontwikkeld door de Kennisbank Filantropie en het Erasmus Centre for Strategic Philantropy. PPS staat voor Performance Prediction Scan en geeft dus een indicatie van de toekomst.

Eerder uitgeroepen tot beste goede doelen organisatie

Light for the World werd in de jaren 2010 en 2011 ook al uitgeroepen tot beste goede doelen organisatie, gebaseerd op de hoogste IIS. In die jaren droeg de organisatie nog de oude naam, Dark & Light Blind Care.

Helpt u goede doelen helpen?

Goede doelen helpen, maar goede doelen hebben ook weer mensen nodig die hen helpen om deze hulp mogelijk te maken. Het werven van collectanten voor goede doelen organisaties is een betaalde baan. Wilt u de functie van collectantenwerver gaan bekleden? Neemt u dan gerust eens contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 + 11 =