CBF gecertificeerde goede doelen groeien hard

CBF staat voor Centraal Bureau Fondsenwerving. Er worden CBF-certificaten uitgereikt aan goede doelen. Deze geldt als een keurmerk. Het is voor goede doelen belangrijk om officieel erkend te worden en daar zorgt het CBF voor. In 2016 kwamen er veel erkende goede doelen bij.

Meer dan 100 nieuwe goede doelen

Het CBF heeft in 2016 aan meer dan 100 goede doelen organisaties het CBF-certificaat uitgereikt. In totaal waren dit er namelijk 107 en dat is natuurlijk een behoorlijk aantal. Het is goed om te zien dat er steeds meer mensen zijn die zich middels een organisatie inzetten voor een goed doel. Het CBF heeft in hetzelfde jaar ook 370 goede doelen organisaties die al bestonden opnieuw aan een beoordeling onderworpen, zodat ook deze organisaties voortaan kunnen worden gezien als een CBF-erkende goede doelen organisatie. In totaal hebben 345 van deze goede doelen het certificaat en de bijbehorende erkenning ontvangen.

Een nieuw validatiestelstel

De CBF-erkenning behoort tot een nieuw validatiestelsel dat is ingevoerd voor goede doelen organisaties, waardoor ook bestaande goede doelen opnieuw moeten worden gecontroleerd om een CBF-keurmerk te kunnen krijgen. De erkenningsregeling is helder, ontwikkelingsgericht en laagdrempelig, maar om het keurmerk te kunnen krijgen is het natuurlijk wel belangrijk om een de voorwaarden te voldoen. Het is dus zeker niet zo dat zomaar iedere organisatie deze erkenning zal krijgen.

Groeiend aantal erkende goede doelen organisaties

Alle goede doelen organisaties worden goed gecontroleerd en beoordeeld voordat deze een CBF-certificaat kunnen krijgen. Uiteraard betekent dit dat het aantal gecertificeerde goede doelen organisaties zal groeien en hier zijn we uiteraard blij mee. Hoe meer hulp, hoe meer resultaat.

De goede doelen hebben hulp nodig

De goede doelen hebben uiteraard zelf hulp nodig om anderen te kunnen helpen. De collectanten zijn heel belangrijk voor goede doelen organisaties. Het werven van collectanten is een betaalde baan die flexibel kan worden ingericht. Zit er een enthousiaste werver van collectanten in u verscholen? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

17 − 15 =