5 Redenen om parttime te werken

Parttime werken heeft veel voordelen, zeker voor moeders die willen werken en toch ook genoeg tijd voor de kinderen willen hebben. Een groot voordeel van parttime werken is wel dat er een uitstekende combinatie gemaakt kan worden tussen moeder zijn en werknemer zijn. Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen.

Belangrijkste voordelen van parttime werken

Wanneer we alleen maar kijken naar de voordelen voor ouders van (jonge) kinderen, dan vinden we al een hele rits voordelen van parttime werken. Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen die worden genoemd door deze parttimers:

1. Minder kosten voor opvang

Kinderopvang en naschoolse opvang kosten op de eerste plaats veel geld en daarnaast vinden veel ouders het ook niet prettig om de kinderen bij een opvang te brengen. Door parttime te werken kunnen de kosten voor kinderopvang (deels) worden bespaard en kunnen de kinderen lekker thuis blijven.

2. Gewoon alleen maar vader of moeder zijn

Bij fulltime werken moet er elke dag een combinatie worden gemaakt tussen het zijn van een ouder en het zijn van een werknemer. Hierdoor is er nooit volledige rust, want na een dag werken komt er voor de avond altijd een stukje werk mee naar huis. Dit hoeft niet het geval te zijn wanneer men parttime werkt en hele dagen gewoon alleen maar vader of moeder kan zijn. Meer tijd met de kinderen zonder (werk)stress.

3. Tijd voor een sociaal leven

Fulltime werken is tegenwoordig vaak meer dan fulltime werken. In de avonduren checken we de zakelijke social media accounts nog even of we plegen nog even een belletje voor de planning van de volgende dag. Tijd voor een sociaal leven, zoals een leuk uitje met vrienden of vriendinnen, is er eigenlijk niet meer. Wanneer u parttime werkt, dan is hier wel weer gelegenheid voor.

4. Tijd om even te ‘zijn’

Voldoende tijd voor onszelf schiet er vaak bij in wanneer we fulltime werken en jonge kinderen hebben die aandacht en liefde nodig hebben. Toch hebben we eigenlijk wel quality time voor onszelf nodig om gelukkig te zijn. Met een parttime baan is er voldoende ruimte om tijd voor uzelf in te plannen.

5. Gewoon leuke dingen doen

Leuke dingen doen met de kinderen neemt meer dan een half uurtje in beslag. Na een drukke werkdag is er nog maar weinig tijd voor leuke dingen met de kinderen voordat deze naar bed moeten. Met een parttime baan behoren leuke dingen weer tot het dagelijkse.

Wilt u ook een parttime baan?

Bent u op zoek naar een leuke parttime baan die u zelf helemaal in kunt delen zoals u het wilt? Neemt u dan eens contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Reageren is niet mogelijk